Plockar han aldrig undan efter sig? Har du varit otrogen? Det finns extremt många anledningar till varför en relation kan hamna i gungning. Ibland kan det tyckas som att problemen är små, exempelvis att den ena parten inte städar undan efter sig. Men efter flera år av samma gräl och bråk kan denna till synes lilla sak bli väldigt avgörande för en relation. Om du är osäker på om du och din partner ska söka parterapi i Stockholm kan det vara bra att kolla igenom följande lista. Om du känner igen dig kan det vara dags att ta steget.

  • Du och din partner känner er inte hörda
  • Ni har ständigt samma bråk
  • När du tänker på din parter eller er relation känner du dig inte glad
  • Du eller din partner har svårt med tillit
  • En av parterna är svartsjuk, kontrollerande eller kanske rentav våldsam

Er relation behöver dock inte förlikas med någon av ovanstående punkter. Många par kanske inte ens bråkar men glider ändå långsamt ifrån varandra. Då kan det också vara bra med parterapi i Stockholm, för att på så sätt kunna komma närmre varandra igen och hitta tillbaka.

Parterapi – vilken sort är bäst för oss?

Det finns inte bara en sorts parterapiform, det finns flera varianter. För att veta vilken sort som passar er bäst är det alltid bra att boka in ett första möte med en terapeut. Hon eller han kan då hjälpa er komma fram till vilken sorts terapi som är mest optimal för er. Ibland kan det hända att ni fortfarande inte känner er närmre varandra efter terapin. Ibland handlar det om att terapiformen inte fungerade för er eller att ni inte kom bra överens med terapeuten. Då kan det vara värt att testa en ny mottagning med ny terapiform och terapeut. Men om ni ändå känner att det inte finns mer att ge kanske skilsmässa är den enda utvägen. Det finns särskild terapi för er som vill gå isär, för att på så vis få en så bra skilsmässa som möjligt. Kontakta närmsta mottagning för parterapi i Stockholm redan idag och ta tag i er lycka.

Professionellt samtal