Så stoppar du inbrottet på företagslokalen

Som företagare är det viktigt att tänka både på den digitala och fysiska säkerheten. Dagens företagslarm består generellt av flera olika delar så som skydd för brand, inbrott och överfall. Men även inom dessa olika delar av företagslarm finns olika flexibla funktioner. Här presenteras några exempel på larm som minskar risken för inbrott.

Skalskyddet är grunden

Skalskydd är det larm som utlöses när någon otillåtet går in genom en dörr eller ett fönster. På dörrar innebär det exempelvis brytlarm som larmar när två metallbleck kommer för långt från varandra. Oavsett vilket företagslarm som väljs är skalskyddet grunden. Men det går att skapa ytterligare säkerhet vilket en del företagare inte tänker på.

Kameraövervakning ger snabbare hjälp

Nästa steg är att sätta upp övervakningskameror. Antingen är de på hela tiden eller aktiveras enbart av rörelse inne i lokalen eller om en dörr alternativt ett fönster bryts upp. Med denna tjänst kan larmbolaget direkt se vad som sker i lokalen och larma rätt instans. Räcker det med att en väktare åker ut då larmet lösts ut utan att man kan se någon person på bilderna eller ska polis kontaktas direkt?

Dimgenerator kan skapa extra skydd för mindre områden

Inbrottstjuvar gör ibland inbrott även om det finns skallarm. De beräknar helt enkelt att de har några minuter på sig innan väktare eller polis kommer till platsen. Ett par minuter som räcker för att ta det mest värdefulla i byggnaden. Genom att koppla en dimgenerator till sitt företagslarm skapas ett ännu tydligare inbrottslarm. När någon rör sig i lokalen som har detta larm aktiveras en tjock dimma som blixtsnabbt sprutas ut. Det blir helt enkelt omöjligt att hitta rätt eller fortsätta med att bryta upp skåp eller liknande. Dimman lämnar inga spår efter sig så verksamheten påverkas inte av stora rengöringsprocesser efterhand.

Inloggning på felaktiga tider

Även om personalen har kort som gäller dygnet runt så är inpassering nattetid något som hör till ovanligheten. I detta fall kan man ha ett tyst larm till larmbolaget som dubbelkollar vem som är i byggnaden under natten. På detta sätt minimeras risken att en inbrottstjuv kommit över ett kort och en kod för att sedan ta sig in under natten.

Hör med ett larmbolag för en gratis besiktning av dina lokaler. De kan berätta om olika larmlösningar utifrån behov, läge och önskemål.

Så stoppar du inbrottet på företagslokalen