Golvslipning i Stockholm

Har du äkta parkettgolv hemma? Detta golv är inte bara vackert utan också otroligt hållbart. Men för att bevara lystern i träet är det viktigt att slipa golvet med jämna mellanrum. Golvslipning i Stockholm är något du kan få hjälp med eftersom det behövs särskilda maskiner. Det är en väl vald investering eftersom det blir otroligt stor skillnad, golvet blir som nytt igen. Dessutom är detta inte något du behöver göra vart och vartannat år. Tvärtom, det räcker att utföra golvslipning ungefär vart tionde år. Äkta trägolv går att slipa ner flera gånger. Då får du fram en helt orörd yta, något som gör att det ser ut som att golvet är helt nylagt. Det går att slipa i stort sett alla olika träslag. Bland annat kan du öka upp lystern i ditt gamla furugolv, men även ekparkett eller ask. Man kan naturligtvis inte slipa om ett golv hur många gånger som helst. Om parketten har runt 3,5 millimeter i slipyta går det att utföra golvslipning två till fyra gånger innan golvet behöver bytas.

Anlita en professionell firma

Om du bor i huvudstaden är det rekommenderat att du anlitar golvslipning i Stockholm. Att låta proffs utföra slipningen är viktigt eftersom det faktiskt kräver en hel del kunskap. Varje träslag har sina unika egenskaper och svagheter. Om du exempelvis har en parkett i bokträ bör du inte pigmentera golvet. Däremot går det bra att lacka om. Har du däremot en ekparkett kan du pigmentera träet. Det finns en rad olika ytbehandlingar som är optimerade utifrån träslag. Bland annat används hårdvaxolja, lack, pigmentering för att fördjupa färgen i träet samt behandling med olja.

När du anlitar ett företag som kan utföra golvslipning i Stockholm behöver du inte bistå med något. Företagen har sina egna golvslipningsmaskiner, något som ger ett betydligt jämnare resultat, samtidigt som arbetet går snabbare och smidigare att utföra. För dig som är intresserad av att anlita ett företag för golvslipning i Stockholm funderar du förmodligen över priset. Då alla företag sätter sina egna priser kan dessa variera, men i regel kan du räkna med att golvslipning utan någon ytbehandling kostar cirka 130 kronor per kvadratmeter.

Golvslipning i Stockholm