Flyttstäda själv eller anlita en firma

Göteborg: Det finns olika sätt att se på städning. Många tänker nog så att det känns bäst att ta reda på sin egen smuts utan att blanda in någon annan. En städning tar väl inte så lång tid! Det finns trots allt fördelar både med att städa själv och att anlita ett städföretag via www.flyttstädningigöteborg.com.

Flyttstädning på egen hand

Gör du jobbet själv blir kostnaden betydligt lägre än om du anlitar en städfirma. Då handlar det endast om de städmedel du använder och eventuella nyinköp av städmaterial.

Har du gott om tid så hinner du städa innan du ska lämna ifrån dig nycklarna till din bostad. Tänk bara på att om du flyttar långt kan nyckelinlämningen ställa till problem. Ska du packa och flytta och sedan åka tillbaka och städa och lämna in nycklar? Resorna tur och retur kostar både tid och pengar. Då kan vara enklare att låta en städfirma ta hand om flyttstädningen varpå de lämnar in nycklarna.

Att arbeta tillsammans är ofta trivsamt. Du kan bjuda in dina vänner till en flyttstädning och betala dem i form av pizza vid dagens slut. Det kan bli en riktigt trevlig dag om alla städar noggrant.

Det finns checklistor på nätet som hjälper inför en flyttstädning. Större bostadsföretag har lagt ut det på sina hemsidor. Det kan vara värdefullt att hålla sig till den listan så slipper du glömma bort något moment i städningen. Det är bra mycket mer att tänka på i samband med en flyttstädning än en vanlig veckostädning.

Anlita städfirma

Här blir naturligtvis kostnaden högre, men du får professionell kvalitet på städningen. Var noga med att ange om du har inglasad altan eller balkong när du frågar efter kostnaden. Antal kilometer till din bostad kan i vissa fall ligga till grund för kostnadsunderlaget. Det finns företag i till exempel Göteborg som har fasta priser för olika stadsdelar och därutöver är det km-antalet som avgör priset. Just detta företag fokuserar främst på flyttar inom staden. Vid flytt från Göteborg och till en annan stad måste man begära offert.

Kom ihåg att du kan göra RUT-avdrag för städkostnaden. Informera städfirman om att du vill göra avdrag på skatten så finns den uppgiften med redan i kostnadsförslaget.

Skulle den som flyttar in klaga på städningen så slipper du själv hantera den besvärliga situationen. Det tar städfirman hand om. Många företag till och med har 14 dagars städgaranti.

Flyttstäda själv eller anlita en firma