Vilka tjänster kan man hitta hos en redovisningsbyrå?

Företagare, små som stora, kan ha bra nytta av att anlita en redovisningsbyrå med några eller samtliga delar som innefattar ekonomi och redovisning. Den främsta anledningen till att man gör det är dels för att man saknar tillräckliga kunskaper inom området och dels för att det helt enkelt tar mycket tid om man sköter om allting själv.

Men vilka tjänster kan man egentligen hitta hos en redovisningsbyrå? Svaret finner du nedan och fördjupat på den här sidan.

Bokföring

Som företagare är bokföringen en viktig del och om man tycker att det är svårt eller om man helt enkelt vill lägga sin tid på annat kan det vara smart att anlita någon som kan sköta den åt en. En redovisningsbyrå kan ta hand om den löpande bokföringen som behövs för att sedan kunna sammanfatta allt i ett bokslut och en årsredovisning.

Bokslut och redovisning

Vid årets slut behövs som sagt ett bokslut och en årsredovisning och även detta är ett ganska stort jobb. Vill man ha hjälp med detta vänder man sig även här till en redovisningsbyrå, förslagsvis och vanligtvis den som haft hand om den löpande bokföringen. Revisorn är då redan insatt i företaget och har en bra bild av hur bokföringen sett ut under året, vilket såklart underlättar arbetet.

Löner

Den som har en eller flera anställda i sitt företag har även löner att hantera – även detta något som kan vara tidskrävande om man huvudsakligen har andra arbetsuppgifter. Löner innebär inte bara en utbetalning till dom anställda varje månad utan också semesterdagar, semesterlöner och kontrolluppgifter är några andra saker att hålla koll på.

En redovisningsbyrå kan sköta det mesta av ett företags lönehantering, förutsatt att förutsatt att man skriver en fullmakt.

Deklaration

Oavsett vilken bolagsform man har behöver man deklarera en gång per år. Deklaration är även en tjänst som privatpersoner kan få hjälp med hos en redovisningsbyrå. Idag med dagens elektroniska deklaration är det dock oftast inga konstigheter man har man frågor eller känner sig osäker finns alltså ett bra ställe att vända sig till om man inte vill kontakta Skatteverket.

Dessa tjänster är några av dom som finns att hitta hos en redovisningsbyrå men givetvis kan tjänsteutbudet skilja sig mellan olika byråer. Vissa erbjuder ännu fler tjänster, till exempel fakturahantering, medan andra har färre.

Vilka tjänster kan man hitta hos en redovisningsbyrå?