Även om det är få som drömmer om att besöka kirurgen finns det situationer där man övervinner eventuell rädsla för att uppnå önskat utseende. Att gå till plastikkirurger har blivit vanligare även i Sverige och antalet kliniker visar på ett stort kundunderlag. Det finns dock stor variation när det kommer till vad för ingrepp som önskas. Hårtransplantationer är sällan det första man kommer att tänka på när man diskuterar plastikkirurgi och estetisk operation. Dock är det någonting som många efterfrågar!

Tandblekning är ytterst vanligt och utförs runt omkring i Sverige varje dag. Huruvida detta är en operation eller inte är dock någonting man kan diskutera. När det gäller hårtransplantationer är det fråga om att besöka en kirurg. Denne kan sedan flytta hårsäckar från ett område till ett annat. Håravfall drabbar ofta hårfäste eller huvud. Samtidigt kan man ha bra hårsäckar i nacken eller bakom öronen. Dessa kan man flytta för att bättre uppnå önskat utseende. Hur man går till väga vid hårtransplantation beror helt på vad för teknik man föredrar.

Hårtransplantation i Stockholm

Är man i Stockholm kan man välja en ny metod för hårtransplantation vilken fått stor uppmärksamhet. Den går ut på att man flyttar varje hårsäck för sig istället för att ta hela remsor av hud. Det senare var standard för några år sedan och är en teknik som man ännu använder. Fördelen med att istället välja mikrokirurgi är att man snabbare kan läka efter operationen. Den innebär också mindre obehag och anses av vissa vara patientorienterad. Mindre obehag och ett enastående resultat är vad de flesta söker.

Även om man har klart för sig vad för sorts hårtransplantation som önskas, är det inte alltid man kan hitta utförare i närheten. Hårtransplantationer i Stockholm innebär större valmöjligheter som en direkt konsekvens av att man har större befolkning. Vissa av teknikerna för hårtransplantation i Stockholm är även bundna till vissa kliniker där man tagit fram arbetssätt och instrument för en viss teknik. Att åka till Stockholm för att göra en ordentlig hårtransplantation är för vissa någonting man gör utan större fundering. Att uppnå önskat resultat är vad som är i fokus.

Om hårtransplantation och ingrepp