Fyra saker du behöver för ett snyggt och fräscht skägg

Skägg har återigen blivit modern och trendig och alla som kan vill ge det en chans. Idag är skäggväxt en symbol för smak och stil och det har kommit ifrån sitt dåliga stigma som vildvuxet och ohygieniskt. För att få en bra, snygg och stark skäggväxt måste man dock ta hand om sin ansiktsbehåring, precis som med sitt vanliga hår på huvudet, om inte mer. Här listar vi fyra prylar som hjälper dig hålla ditt skägg snyggt och fräscht.

Skäggborste

Skäggborsten använder du både för att reda ut skägget och för att underhålla skäggbotten. Precis som en vanlig hårborste ordnar en skäggborste upp skägghåret och håret ligger fint. Du kan även använda din skäggborste som verktyg för styling, oavsett hur komplicerade eller enkla de är. Borsten gör också underverk för huden under skägget, den så kallade skäggbotten.

Det finns olika skäggborstar att välja mellan, allt från billigt till dyrt. Borstarna skiljer sig i material och kvalitet. Använd en svinhårsborste, den ger en bra massage av huden vilket får igång blodcirkulationen, samtidigt som den tar bort döda hudceller om minimerar klåda och irritation. Den hjälper även till att fördela skäggolja och andra produkter i hela skägget.

Skäggkam

En skäggkam används precis som borsten för att reda ut skägget och ordna upp håren. Precis som en skäggborste kan kammen också användas som del av stylingen och med andra produkter som ska fördelas i skägget. En kam är även det perfekta redskapet när du ska trimma det. Det blir mycket lättare att jobba med trimmaren genom att ordna upp håren med hjälp av en kam. Den bästa sortens kam har polerade tänder så att den inte sliter på skäggstråna.

Skäggtrimmer

Om du har ett skägg måste du med största sannolikhet klippa, ansa och underhålla det. Annars blir det för vildvuxet och stort. För att hålla det stilrent och snyggt måste man därför använda sig av en trimmer eller sax. Beroende på hur mycket du vill trimma ditt skägg och hur stort skäggväxten har hunnit blivit, passar en sax och en trimmer olika bra: En sax är utmärkt för dig som har en stor skäggväxt och vill kunna hålla formen i form. Med en trimmer klipper du av mer med en sax. Att köpa en skäggtrimmer av kvalitet och en bra sax och man har allt man behöver för ett par år framöver.

Skäggsmycken

Du kan låta fantasin flöda när det kommer till hur du ska styla ditt skägg. Du kan bland annat använda dig av olika pärlor att sätt in eller hår snoddar för att göra frisyrer, till exempel flätor.

Fyra saker du behöver för ett snyggt och fräscht skägg