Fixa musiken till bröllopet

Musik är A och O för en lyckad och fartfylld bröllopsfest. När middagen är undanplockad och dansgolvet har öppnat är det alltid uppskattat med musikaliska toner. Vad man ska välja beror mycket på vilken typ en stämning och känsla man är ute efter, då en trubadur kan spela härlig musik med bara en gitarr och en mikrofon medans den som föredrar att hyra DJ till sitt bröllop förmodligen får en helt annan stämning på festen.

Trubadur eller band

Trubadur och liveband är vanligt i samband med bröllop och det är ett alternativ som ofta bjuder på mycket allsång och skratt. Trubadurer spelar ofta låtar som dom flesta kan och det brukar vara väldigt uppskattat bland gästerna. Vill man ha ett fullt band blir det möjligtvis lite mer drag i lokalen men man får även räkna med att det kommer att kosta lite mer.

DJ

Något som tycks bli allt mer populärt är att hyra DJ till sitt bröllop. Festen efter bröllopet blir nattklubbsliknande och är det vad man föredrar ska man absolut se till att hyra en DJ. Det man bör tänka på är dock att inte alla uppskattar den typen av musik så det kan vara bra att kombinera med annat. Att hyra DJ kan vara väldigt dyrt beroende på kunskaper och utrustning men är det den typen av fest man verkligen vill ha kan man istället dra in på något annat för att få budgeten att gå ihop.

Spela musik själv

Har man en mindre budget till sitt bröllop och inte vill lägga pengar på att hyra en DJ, trubadur eller band kan man givetvis sätta sig ner och göra en egen spellista till festen. Kanske känner man dessutom någon som har riktigt bra högtalare att låna ut och det räcker lång väg för den som vill ha mycket dans och skoj framåt småtimmarna. Då kan man dessutom välja helt själv vilka låtar som ska spelas och det blir även lättare för gästerna att önska musik som faller alla i smaken.

Musik är minst sagt ett viktigt inslag för att få liv i bröllopsfesten och vad man ska välja beror till stor del på vilken budget man har och vilken stämning man föredrar. För en lugnare fest är trubadur ett bra val och för den som vill ha riktigt bra drag på dansgolvet kan det vara en idé att hyra DJ.

Fixa musiken till bröllopet